- 500 gr shoarmavlees gekruid
- 300 gr rijst
- 1 st ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 2 st rode paprika’s
- 1 st groene paprika
- arachideolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- sambal naar smaak en sterkte
- 1/2 bosje bladselderij
-
Kook de rijst, een dag van tevoren, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
-
Snipper de ui en knoflook. Schil de gember en rasp het fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de bladselderij fijn.
-
Verhit een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels olie. Roer er de tomatenpuree doorheen en laat een minuutje meebakken.
-
Voeg het shoarmavlees toe en roerbak deze mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprika blokjes toe en schep regelmatig om. Zodra de blokjes wat zacht beginnen te worden voeg dan de rijst toe. Roer het geheel goed door elkaar.
-
Breng het gerecht op smaak met de ketjap, sojasaus en sambal. Roer goed door elkaar en proef. Breng eventueel verder op smaak met wat extra ketjap, sojasaus en sambal. Roer er de fijngesneden bladselderij door.
-
Verdeel over de borden en serveer er gebakken uitjes en seroendeng bij.