- 800 gr varkensribbetjes
- 3 el Madras currypasta
- 15 cl kokosmelk
- 3 st sjalotjes
- 1 st limoen
- 15 cl kippenbouillon
- zonnebloemolie
- sesamolie
- 3 el sojasaus
- 1 el Vietnamese vissaus (nuoc mam)
- 1 el rietsuiker
- wat korianderblaadjes
-
Pel en hak de sjalotjes fijn. Snijd de ribbetjes van elkaar. Verhit twee eetlepels olie in een wok. Bak de ribbetjes, de sjalotjes en de currypasta. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Verlaag de warmtebron.
-
Voeg de sojasaus. de vissaus, het sap van de limoen en de rietsuiker toe.
Laat gedurende 90 minuten zachtjes koken. Het vlees van de ribbetjes moet zacht zijn. -
Verdeel de ribbetjes over de borden. Giet de saus erover en sprenkel er wat sesamolie over. Garneer met wat korianderblaadjes. Lust je geen koriander neemdan wat platte peterselie.