Oosterse Spareribs uit de wok
Hoofdgerechten Vlees

Oosterse Spareribs uit de wok

Oosterse Spareribs uit de wok
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
2 uur
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 132 kcal
Ingrediënten
  • 800 gr varkensribbetjes
  • 3 el Madras currypasta
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 st sjalotjes
  • 1 st limoen
  • 15 cl kippenbouillon
  • zonnebloemolie
  • sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el Vietnamese vissaus (nuoc mam)
  • 1 el rietsuiker
  • wat korianderblaadjes
Instructies
  1. Pel en hak de sjalotjes fijn. Snijd de ribbetjes van elkaar. Verhit twee eetlepels olie in een wok. Bak de ribbetjes, de sjalotjes en de currypasta. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Verlaag de warmtebron.

  2. Voeg de sojasaus. de vissaus, het sap van de limoen en de rietsuiker toe.
    Laat gedurende 90 minuten zachtjes koken. Het vlees van de ribbetjes moet zacht zijn. 


  3. Verdeel de ribbetjes over de borden. Giet de saus erover en sprenkel er wat sesamolie over. Garneer met wat korianderblaadjes. Lust je geen koriander neemdan wat platte peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.