- 600 gr ossenhaas
- 500 gr gemengde paddestoelen
- 4 st sjalotten
- olijfolie
- boter
- 10 cl kalfsjus
- 5 cl madera
- 1/2 bosje bieslook fijn gesneden
- tijm
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 200 gr.
-
Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte doormidden.
Zet een grote koekenpan op middenhoog vuur. De koekenpan moet wel geschikt zijn om in de oven te zetten, gebruik anders een braadpan. Verwarm 1 eetlepel olie en een klontje boter. Bak de ossenhaas aan alle kanten aan, met de gehalveerde sjalotten, wat tijm en zout en peper. -
Plaats een kernthermometer in het hart van het vlees. Stel de thermometer in. , Voor rood 51 graden, voor rosé is dat 53 gr. Plaats de koekenpan of braadpan in de oven. Zodra de gewenste garing is bereikt, haal de pan uit de oven. Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en bedek met aluminimfolie.
-
Deglaseer de pan met de kalfsjus en de madera. Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
Bak in een koekenpan, op hoog vuur, de paddestoelen in 2 eetlepels olie. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg het gedeglaseerde toe. -
Snijd het vlees in plakken. Verdeel over de borden, samen met de sjalotten. Giet wat paddenstoelensaus rond en over het vlees.
Garneer met de bieslook. -
Serveer er aardappelkroketjes bij.