- 2 st kalfsschenkel
- 250 gr champignons
- 3 st sjalotjes
- olijfolie
- 2 blik tomatenblokjes
- 10 cl droge wiite wijn
- 10 cl kalfsjus
- italiaanse kruidenmix
- 1 teentje knoflook
- 1 el gehakte peterselie
- zout, peper
-
Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon, snijd een stukje van de steel en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
-
Verhet op midden-hoog vuur 2 eetlepels olijfolie en braad de kalfsschenkel met de kruiden en wat peper en zout aan. Haal ze uit de pan en bewaar.
-
Fruit de sjalotten aan en voeg de champignons en de knoflook toe. Voeg eventueel nog een lepel olie toe. Doe de schenkels weer terug in de pan en giet er de wijn en jus bij.
-
Voeg de tomatenblokjes met wat zout en peper. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 1.15 tot 1.30 stoven.
-
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
Geef er tagliatelle of een andere pasta bij.