Ossobucco met champignons
Hoofdgerechten Vlees

Ossobucco met champignons

Ossobucco met champignons
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
2 uur
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 360 kcal
Ingrediënten
  • 2 st kalfsschenkel
  • 250 gr champignons
  • 3 st sjalotjes
  • olijfolie
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 10 cl droge wiite wijn
  • 10 cl kalfsjus
  • italiaanse kruidenmix
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gehakte peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon, snijd een stukje van de steel en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhet op midden-hoog vuur 2 eetlepels olijfolie en braad de kalfsschenkel met de kruiden en wat peper en zout aan. Haal ze uit de pan en bewaar.

  3. Fruit de sjalotten aan en voeg de champignons en de knoflook toe. Voeg eventueel nog een lepel olie toe. Doe de schenkels weer terug in de pan en giet er de wijn en jus bij.

  4. Voeg de tomatenblokjes met wat zout en peper. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 1.15 tot 1.30 stoven.

  5. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
    Geef er tagliatelle of een andere pasta bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.