Paprika’s gevuld met kip en rijst
- 3 st paprika’s (groen, rood, geel)
- 325 gr kiphaasjes
- 125 gr rijst
- zeezout
- 1 st ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 st tomaten
- 1 kl tomatenpuree
- olijfolie
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- provencaalse kruiden
- 100 gr geraspte Compte
- 8 à 10 st zwarte olijven
- 10 cl kippenbouillon
- zout
- peper
- 2 el fijngehakte peterselie
-
Snijd de paprika’s doormidden en haal de steel, het wit en de zaden eruit. Snijd de kiphaasjes in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontvel en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Zet een koekenpan op middenhoog vuur met een el. olie. Bak zachtjes de ui, knoflook en de kipblokjes. Bestrooi met wat provencaalse kruide,. de komijn en het paprikapoeder en wat zout en peper. Roer het geheel goed door elkaar en laat even bakken zodat de kruiden hun smaken kunnen afgeven. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Laat nog 5 minuten bakken en haal dan van het vuur.
-
Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af. Ontpit de olijven en hak ze fijn.
-
Meng in een schaal het kip-tomaatmengsel met de rijst, olijven en de helft van de geraspte kaas. Vul de paprikahelften met het mengsel. Plaats de paprika’s in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en giet de kippenbouillon in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat 25 à 30 minuten bakken.
-
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en laat nog 20 à 25 minuten gratineren. Verdeel de paprika’s over de borden.