- 100 gr spaghetti
- 1 el boter
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 st sjalot gesnipperd
- 200 gr garnalen gepeld en schoongemaakt
- ½ st broccoli geblancheerd
- rasp van een halve citroen
- zout, peper
- ¼ tl chili vlokken
- ½ el bloem
- ½ el citroensap
- 60 ml melk
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 45 gr zongedroogde tomaatjes fijn gesneden
- 30 gr doperwten uit de diepvries
-
Zet een pan met water op met wat zout. Voeg de spaghetti toe en kook volgens aanwijzingen op de verpakking. Zodra deze gaar is giet deze dan af maar bewaar wat van het kookvocht.
Ondertussen verhit de boter in een ruime koekenpan en fruit de sjalot. Zodra deze zacht begint te worden voeg dan de knoflook toe. Voeg dan de garnalen toe en bak deze aan beide zijden maar nog niet helemaal gaar.
-
Voeg de broccoli, citroenrasp, zout, peper en de chilivlokken toe. Roer goed door elkaar
-
Voeg de bloem, citroensap, melk en de kaas toe. Roer goed door om klontjes te vermijden.
-
Voeg de zongedroogde tomaatjes en de doperwten toe en kook nog 3 -4 minuten totdat de saus begint dik te worden.
-
Voeg de pasta met een klein beetje van het kookvocht toe en kook nog 2 – 3 minuten door. Meng goed door elkaar.
Verdeel over de borden en geniet!