Hoofdgerechten Lunchgerechten

Pasta met ham, courgette, doperwten en indische kruiden

Pasta met ham, courgette, doperwten en indische kruiden
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st courgette
  • 50 gr doperwten
  • 1 st ui
  • 2 plakken ham
  • 15 cl kookroom
  • 3 kl kurkuma
  • ½ kl korianderpoeder
  • 1 kl kerrie
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 100 gr (schelpjes)pasta
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de plakken ham in stukjes. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Giet af en spoel de pasta onder stromend water zodat deze niet verder gaart..

  2. Was de courgette en snijd deze in plakjes.

  3. Verwarm in een koekenpan de olie bak hierin, gedurende 5 minuten, de courgette. Voeg dan de ui toe, Dek de pan af en laat op laag vuur een tiental minuten stoven. Roer af en toe.

  4. Voeg de room, kurkuma, koriander en de kerrie toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus dikker wordt.

  5. Voeg de doperwten toe.

  6. Voeg de pasta en de ham toe en roer door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Laat nog een paar minuten zachtjes stoven. Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments