- 1 st courgette
- 50 gr doperwten
- 1 st ui
- 2 plakken ham
- 15 cl kookroom
- 3 kl kurkuma
- ½ kl korianderpoeder
- 1 kl kerrie
- 2 el olijfolie
- zout
- 100 gr (schelpjes)pasta
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de plakken ham in stukjes. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Giet af en spoel de pasta onder stromend water zodat deze niet verder gaart..
-
Was de courgette en snijd deze in plakjes.
-
Verwarm in een koekenpan de olie bak hierin, gedurende 5 minuten, de courgette. Voeg dan de ui toe, Dek de pan af en laat op laag vuur een tiental minuten stoven. Roer af en toe.
-
Voeg de room, kurkuma, koriander en de kerrie toe. Roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus dikker wordt.
-
Voeg de doperwten toe.
-
Voeg de pasta en de ham toe en roer door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Laat nog een paar minuten zachtjes stoven. Verdeel het gerecht over de borden.