- 200 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 125 gr spaghetti
- 200 gr kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
- ¼ tl rode chilivlokken
- 1 tl gedroogde oregano
- zout, peper
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bij het afgieten bewaar 1 kopje van het kookvocht. Voeg een scheutje olie toe aan de afgegoten pasta en roer goed door.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en voeg de garnalen toe. Bestrooi met wat zout en peper. Kook 2 minuten per zijde. Haal uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Verhit de andere el. olie op middelhoog vuur en voeg de tomaatjes toe.
-
Zodra de tomaatjes wat beginnen te poffen, druk ze dan plat met behulp van een houten lepel. Voeg de knoflook, oregano en de chilivlokken. Bak een minuutje mee.
-
Voeg een half kopje van het kookvocht toe. Laat 1 – 2 minuten inkoken zodat de saus wat dikker wordt.
-
Voeg de pasta en de garnalen toe. Roer goed door elkaar zodat de saus zich aan de pasta hecht. Is de saus te dik voeg dan nog wat van het kookvocht toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel over de borden.