- 100 gr tagliatelle
- 180 gr kippendijfilet
- 125 gr champignons
- ½ st ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kl paprikapoeder
- ½ st rode paprika
- 1 el tomatenpuree
- 60 ml kookroom
- 1 el maïzena
- 1 el peterselie
- 50 gr boter
- peper en zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de kip in blokjes. Bestrooi de kip met zout en peper. Snijd de peterselie fijn.
-
Kook de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Laat de roomboter smelten in een hapjespan en bak hierin de kipblokjes op middelhoog vuur zodat de kip aan alle kanten kleurt. Haal de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook. Voeg de paprikareepjes, champignons, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak aan. Blus af met de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak een papje van de maïzena met wat water en giet dit bij de saus.
-
Voeg nu de kip weer toe aan de saus. Sluit af met een deksel en laat even goed door warmen.
-
Roer de pasta door de saus en serveer. Garneer met de gehakte peterselie.