- 600 gr lamsschouder in reepjes gesneden
- 3 el shoarmakruiden
- 1 zakje ijsbergsla
- 1/2 st komkommer
- 8 st kerstomaatjes
- 600 gr patat
- 3 teentjes knoflook
- 2 el mayonnaise
- 2 el yoghurt
- tijm, bieslook
- zout
- 4 el olijfolie
-
Meng in een kom(metje) de mayonnaise en de yoghurt. Verwijder de velletjes van de knoflook. Pers de knoflook uit boven de kom. Doe wat tijm en bieslook in de kom en meng goed door elkaar. Zet tot gebruik weg in de koelkast.
-
Meng de shoarma kruiden door het vlees. Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma. Bak de patat in de oven, airfryer of friteuse. Snijd intussen de komkommer in plakjes en snijd de tomaatjes door midden.
-
Verdeel de ijsbergsla, komkommer en de tomaatjes over de borden. Sprenkel wat olijfolie over de ijsbergsla. Zodra de patat en de shoarma gaar zijn verdeel je deze ook over de borden. Zout de patat. Verdeel wat knoflooksaus over het shoarmavlees. Zet de rest van de saus op tafel.