- 150 gr penne regate
- 2 st zalmfilet
- 10 cl visbouillon
- 10 cl witte wijn
- 15 cl kookroom
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 kl kurkuma
- 1 dosis saffraan
- 1 kl paprikapoeder
- piment d'espelette
- 1 el gehakte peterselie
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Maal de draadjes saffraan fijn in een vijzel.
-
verwarm in een steelpan de visbouillon met de witte wijn en wat zout. Doe de zalmfilet erbij en gaar deze. Kook de penne regate el dente volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Haal de filets uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Laat de bouillon tot de helft inkoken. Doe dan de zalmsnippers terug in de pan.
-
Voeg de kookroom, tomatenblokjes, kurkuma en de paprikapoeder toe. Laat met een derde inkoken.
-
Voeg de penne, de saffraan, de peterselie en een beetje piment toe. Meng goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout en extra piment toe. Verdeel over de borden.