- 500 gr gamba’s gepeld
- 3 el olijfolie
- 1 st ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 400 gr gepelde tomaten vers of uit blik
- 1 st klein blikje tomatenpuree
- 2 el wijnazijn
- 1 el fijn gesneden basilicum
- 1/2 tl cayenne peper
- 1 tl zout
- 2 tl mosterd
- 2 tl suiker
- 2 el groene olijven in plakjes gesneden
-
Verhit in een braadpan de olijfolie. Voeg de ui toe. Als de ui glazig is voeg dan de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren.
-
Voeg de tomaten (ook het sap indien uit blik), basilicum, de wijnazijn, de mosterd, het zout, suiker en de cayenne peper toe. Breng weer aan de kook en sluit de pan af met de deksel. Zet het vuur lager en laat 25 minuten stoven.
-
Voeg de garnalen toe, breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
-
Verdeel het gerecht over de borden en strooi er olijfplakjes over.