- 300 gr rijst
- 500 gr gepelde rauwe grote roze garnalen
- 1 st courgette
- 1 st aubergine
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 el paprikapoeder
- 2 el kerriepoeder
- 2 tl kurkumapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kardamonpoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 2 el olijfolie
-
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Pel en snipper de sjalot en de knoflookteen.
-
Marineer de garnalen in de helft van de sjalot en knoflook. Voeg er de helft van het paprikapoeder, de helft van de kerrypoeder en het snufje cayennepeper. Meng het geheel goed door elkaar.
-
Snijd de groenten in blokjes.
-
Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de rest van de sjalot en knoflook. Voeg de rest van de kruiden (paprika, kerry, kurkuma, komijn en kardamon) toe. Laat op niet te hoog vuur even meebakken zodat de kruiden hun smaak kunnen vrijgeven. Voeg de groenten toe en laat deze even meebakken.
-
Voeg de garnalen en de tomatenblokjes toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten garen. Roer het geheel goed door elkaar. Vind je de saus te dik voeg dan een scheutje water toe.
-
Verdeel het garnalenmengsel over de borden en geef de rijst erbij.