- ½ tl zeezout
- 1 tl Cajunkruiden
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 30 gr bloem
- 200 gr kippendijfilet
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 2 el boter
- rest kruidenmengsel
- 200 ml kookroom
- 1 tl paprikapoeder
- 75 gr spaghetti
- 1 el fijngesneden peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in blokjes.
-
Meng in een kom zout, Cajunkruiden, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en de bloem.
-
Doe de kippenblokjes bij het kruidenmengsel. Meng goed door elkaar zodat de kippenblokjes aan alle kanten bedekt zijn met het kruidenmengsel. Klop het overtollige kruidenmengsel af van de kip en bewaar dit voor de saus.
-
Verhit, op midden-hoog vuur, in een ruime koekenpan de olie met boter. Bak de kipblokjes rondom tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Haal dan de kipblokjes ui de pan en bewaar op meen bord en dek af met aluminiumfolie.
-
Voeg 2 el. boter toe aan de lege pan en strooi het restant van het kruidenmengsel over en bak gedurende een minuut of 2 zodat de bloem gegaard is. Voeg de paprikapoeder en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook.
Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat van het kookvocht.
-
Voeg de gekookte pasta en de kipblokjes toe aan de saus. Vind je de saus te dik voeg dan wat van het kookvocht toe.
Verdeel over de borden en garneer met de fijngesneden peterselie.