- 100 gr pizzadeeg
- ½ st rookworst
- 60 gr gerookte spekjes
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 kl tomatenpuree
- tijm
- 1 bol mozzarella
- 40 gr geraspte kaas
- olijfolie
- zout, peper
-
Maak het deeg volgens recept zoals beschreven in dit recept
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de rookworst in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°.
-
Verhit een steelpan met een scheut olijfolie en bak de ui glazig. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken om te ontzuren. Voeg dan de tomatenblokjes en de tijm toe. Laat dit zachtjes aan de kook komen. Kook dit 5 minuten.
-
Rol het deeg uit en bestrijk met de tomatensaus.
-
Bedek de pizza met de spekjes, rookworst en de geraspte kaas.
-
Snijd de bol mozzarella in plakken en verdeel deze over de pizza. Leg de pizza op het rooster in de oven en bak ongeveer 20 minuten.