- 250 gr patentbloem
- ½ zakje droge gist
- snufje zout
- 150 ml lauw water
- 100 gr tomatensaus
- 2 el crème fraîche
- 2 el pizzakruiden
- 100 gr zeevruchten
- geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl tijm
- ½ tl chilivlokken
-
Meng de bloem met het gist in een kom. Voeg een snuf zout toe. Voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed met een mixer of met de hand tot een soepel deeg. Dek de kom af met huishoudfolie en laat rijzen. Verdeel het gerezen deeg in tweeën en vries 1 stuk in.
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 250°.
Indien je zeevruchten uit diepvries hebt dan deze al eerder uit de vriezer halen en laten ontdooien.
-
Bestuif een snijplank met wat bloem.
Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30.
-
Meng de crème fraîche met de tomatensaus en besmeer hiermee de pizzabodem. Strooi hier de helft van de pizzakruiden.
-
Strooi hier ruim de geraspte kaas over. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pizza. Strooi de rest van de kruiden over de pizza. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schuif de pizza van de snijplank op het bakblik en schuif in de oven.
Bak de pizza gedurende 15 minuten. Afhankelijk van je oven kan dat iets korter of langer zijn.