- 4 st lamskoteletten
- 2 st tomaten
- 300 gr sperziebonen of haricots vert
- 8 st krieltjes in de schil
- 3 el fijn gesneden peterselie
- 2 tenen knoflook
- paneermeel
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- boter
- zout, peper
- 2 el olijfolie
-
Maak de boontjes schoon en blancheer ze in licht gezouten water. Spoel ze koud en laat uitlekken in een vergiet.
-
Verwarm de oven voor op 180℃. Meng in een kommetje 1 el peterselie, 2 el paneermeel, 1 tl Provençaalse kruiden en een fijn gesneden teentje knoflook. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het mengsel. Leg ze op een ovenplaatje.
-
Was de krieltjes en kook ze tot ze beetgaar zijn,
-
Verhit een koekenpan met een klontje boter en 1 el olijfolie. Voeg de boontjes toe met 1 el peterselie, een fijn gesneden teentje knoflook, 1 tl Provençaalse kruiden, zout en wat peper.
Zet het plaatje met de tomaten in de oven en laat deze een minuut of 7 bakken.
-
Verhit in een andere koekenpan 1 el. olijfolie en bak de koteletten naar wens van gaarheid.
Verdeel de koteletten, tomaten, krieltjes en bonen over de borden en serveer.