- 1 kg wildzwijn stoofvlees
- 1 ltr rode wijn
- 200 gr champignons
- 3 st wortellen
- 2 st uien
- 200 gr spekreepjes
- 1 st kruidentuiltje (laurier, tijm, rozemarijn)
- 3 tenen knoflook
- 2 st tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 2 plakken ontbijtkoek
-
Maak de avond voordat je dit wilt gaan eten de marinade.
-
Pel en snipper de ui, schil de wortellen en snijd ze in plakjes, plet de knoflook zonder deze te pellen. Ontvel de tomaten en snijd deze in kwarten. Snijd het vlees in blokjes.
-
Doe de wijn in een grote kom, voeg daar het kruidentuiltje aan toe. Doe daar wat zout en peper bij. Doe er de groenten, spekreepjes en de stukken vlees bij. Meng alles goed door elkaar en sluit de kom af met huishoudfolie en zet minimaal 12 uur koel weg.
-
De volgende dag. Haal het vlees en de spekjes uit de marinade en laat goed uitlekken in een zeef boven de marinade, zodat een maximale hoeveelheid van de marinade bewaart blijft.
Verhit in een grote braadpan wat olijfolie en bak het vlees en de spekjes aan. -
Voeg de marinade met de groenten toe en laat 1,5 uur stoven. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen. Zet dan nogmaals 1,5 uur stoven. Een half uur voor de eindtijd voeg dan de verkruimelde ontbijtkoek toe em de saus te binden.
-
P.S. Heb je geen ontbijtkoek dan kun je de saus ook binden met 2 à 3 stukjes pure chocolade.