- 1 rol bladerdeeg
- 300 gr gemengde zeevruchten
- 300 gr champignons
- 300 gr crème fraîche
- 3 st eieren
- 1 à 2 kl kerriepoeder
- zout, peper
- olijfolie
- 50 gr geraspte emmenthaler
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd een stukje van het steeltje en snijd in blokjes
Verwarm de oven voor op 210 graden.
-
Verhit in een ruime koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons. Voeg de zeevruchten toe en laat een minuut of 10 bakken zonder deksel zodat zoveel mogelijk vocht kan verdampen.
-
Meng in een kom de crème fraîche, eieren, kerrie en wat zout en peper.
-
Rol het bladerdeeg uit over een taartvorm. Laat het bakpapier zitten. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Vul de schaal met het champignon-zeevruchtenmengsel. Giet het crème fraîche mengsel erover. Strooi de geraspte kaas erover.
-
Zet de schaal in de oven en bak de quiche gaar in 20 minuten.