- 500 gr gepelde grote garnalen
- 1 st courgette
- 1 st aubergine
- 1 blik (400gr) blokjes gepelde tomaten
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el paprikapoeder
- 2 el kerriepoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijn
- 1 tl kardamon
- snufje cayennepeper
- 2 el olijfolie
- 4 kopjes rijst
-
Snipper de sjalot en de teen knoflook zeer fijn. Bewaar.
Maak in een kom een marinade met de helft van de sjalot, knoflook, 1 el paprikapoeder, 1 el kerriepoeder en de cayennepeper. Leg de garnalen in de marinade en roer voorzichtig door de marinade. Laat marineren tot gebruik. -
Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
Verwarm in een hapjespan de rest van de sjalot en de ui in de olijfolie. Laat even fruiten. Voeg de groenten en de rest van de kruiden toe. Roer goed door elkaar en laat op hoog vuur enkele minuten bakken. -
Zet het vuur lager en voeg de tomaten en garnalen toe. Doe het deksel op de pan en laat rustig stoven. Roer af en toe om.
-
Kook nu de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Verdeel de ratatouille over de borden en geef er de rijst bij.