- 1 st rode paprika in blokjes gesneden
- 1 st courgette in blokjes gesneden
- 1 st tomaat in blokjes gesneden
- 1 st ui in halve ringen gesneden
- 200 gr gekookte mosselen uit de diepvries
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 1 el olijfolie
- zout, peper
-
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui tot deze begint te karamelliseren.
-
Voeg de tomaat en de paprika toe en laat een minuut of zachtjes meebakken tot de paprika wat zachter is geworden.
-
Voeg de courgette toe en laat meebakken tot deze wat zachter is geworden.
-
Voeg de mosselen toe en laat deze mee warmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gerecht over de borden.
-
PS In ratatouille zit meestal ook aubergine. Wij vinden aubergine niet lekker. Je kunt deze natuurlijk wel toevoegen. Doe dat dan gelijk met de courgette.