- 1 kg kippendijen (zonder vel en botjes)
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- 2 st uien fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 el tomatenpuree
- 40 gr zongedroogde tomaten
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 225 gr chorizo in blokjes van 1 cm.
- 1,2 dl witte wijn
- 3,5 dl kippenbouillon
- 800 gr blokjes tomaat uit blik
- 450 gr rijst (5 minuten voorgekookt)
- 1 st rode paprika in reepjes gesneden.
- 150 gr doperwten uit de diepvries
- 60 gr ontpitte zwarte olijven
- 1 st grote sinaasappel in partjes
- 3 el versgehakte peterselie
-
Snijd zo veel mogelijk vet van de kip en controleer of er geen bot is achtergebleven. Snijd elke kippendij doormidden en strooi er zout en versgemalen peper over. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de stukken kip in carca 5 minuten rondom mooi bruin.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar.
-
Fruit de uisnippers en knoflook in dezelfde koekenpan 5 minuten; voeg de tomatenpuree, zongedroogde tomaten, kurkuma en het paprikapoeder toe. Bak ze 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat die in enkele minuten iets inkoken. Roer de aanbaksels los.
-
Doe het mengsel over in de slowcooker en voeg de kip, chorizo, kippenbouillon, tomaten, rijst en paprika toe. Zet de cooker op stand laag; stel de timer in op 5 uur. Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd eventueel nog zout en peper toe. Voeg ook de bevroren doperwten, de olijven, snaasappelpartjes en peterselie toe.
-
Heb je geen slowcooker dan kun je dit natuurlijk ook maken in een grote braadpan en deze op een heel laag pitje op het fornuis zetten.