- 100 gr Arborio rijst
- 60 gr doperwten
- 4 plakjes beenham
- 1 st ui
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 1 dosis saffraan
- 25 cl kippenbouillon
- 10 cl witte wijn
- 40 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout
- piment d'espelette
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de ham in stukjes.
-
Week de saffraan in 2 lepels kippenbouillon.
-
Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de ui tot hij glazig ziet. Voeg dan de risotto rijst toe. Roer goed door elkaar. Laat even bakken totdat ook de rijst glazig ziet. Voeg dan de witte wijn toe. Laat sudderen totdat de rijst alle wijn heeft opgenomen. Voeg dan een scheutje bouillon toe. Ga hiermee verder tot je op ongeveer 3/4 van de bouillon bent.
-
Voeg dan de doperwten toe. Voeg een beetje zout en een snufje piment toe. Ga hiermee verder tot alle bouillon is opgenomen door de rijst.
-
Voeg de saffraan toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de stukjes beenham toe.
-
Roer het geheel door elkaar en proef. Is de rijst nog niet helemaal gaar voeg dan nog een klein beetje water toe.. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer door elkaar.
-
Verdeel over de borden.