- 1 st ui
- 150 gr risottorijst (arborio)
- 20 cl droge witte wijn
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 gr hollandse garnalen
- 4 st grote garnalen
- 2 el crème fraîche
- peterselie
- parmezaanse kaas
- zout, peper
- olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Pel en verwijder het darmkanaaltje. Schaaf wat parmezaanse kaas.
-
Verwarm in een hapjes pan een scheutje olie en fruit de ui. Zodra de ui glazig is voeg dan de rijst toe. Laat de rijst de olie opnemen tot deze ook glazig is.
-
Bak intussen de grote garnalen in een kleine koekenpan in een beetje olie.
-
Voeg scheutje bij scheutje de bouillon toe aan de rijst en blijf zachtjes roeren.
-
Omdat risotto koken best even duurt kun je er natuurlijk rustig bij gaan zitten 🙂
-
Als de risotto bijna gaar is voeg dan de garnaaltjes toe.
-
Roer er de crème fraîche, de parmezaanse kaas en de fijn gehakte peterselie door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel over de borden en garneer elk bord met 2 grote garnalen.