Risotto met garnalen en safraan
- 150 gr arborio rijst
- 1 st sjalot
- 20 cl witte wijn
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 gr noordzee garnaaltjes
- 10 st grote garnalen
- 1 dosis safraan
- `1 st lente-ui
- olijfolie
- peper
-
Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot. Zodra deze glazig is voeg je de rijst toe. Zodra deze glazig ziet blus je de rijst af met de wijn. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je wat bouillon toe. Roer regelmatif goed door. Als ook deze is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg de safraan toe en roer goed door. Breng op smaak met wat peper.
-
Bak intussen de grote garnalen in een scheutje olijfolie. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
-
Voeg de hollandse garnaaltjes toe aan de risotto.
-
Verdeel de risotto en de grote garnalen over de borden en garneer met de lente-ui.