Risotto met ham en doperwten
- 180 gr arborio rijst
- 1 st ui
- 60 gr doperwten (diepvries)
- 2 plakken beenham
- 40 gr parmezaanse kaas geraspt
- 1 dosis safraan
- 30 cl kippenbouillon
- 10 cl witte wijn
- 40 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout
- piment d’espelette
-
Maak de kippenbouillon van een tablet. Ik had een halve liter gemaakt want je weet het nooit precies met risotto hoeveel de rijst opneemt.
Week de safraan in 2 el. kippenbouillon. Pel en snipper de ui. Snijd de ham en stukjes van 1 x 1 cm. -
Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Fruit de ui. Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden in de boter en de olie. Blus af met de witte wijn. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Breng na ongeveer 15 minuten wat zout, piment d’espelette en de doperwten toe.
-
Voeg de safraan toe en roer goed door. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer deze goed door de risotto. Voeg de stukjes ham toe. Laat even meeverwarmen.
Verdeel de risotto over de borden.