- 250 gr st.-jacobsmosselen uit de diepvries
- 160 gr arborio rijst
- 75 cl groentebouillon
- 10 cl droge witte wijn
- 1 dosis safraan
- 3 el olijfolie
- 20 gr boter
- 1 st ui
- zout
- piment d’espelette
- 2 tl kurkuma
- 1 st bosui
-
Laat de st.jacobsmosselen ontdooien. Los de safraan op in een beetje bouillon.
Pel en snipper de ui. -
Verhit op middelhoog vuur een pan met de helft van de olijfolie en fruit de ui glazig. Voeg de rijst toe. Zodra deze glazig ziet blus dan af met de witte wijn. Zodra deze is opgenomen door de rijst voeg, onder regelmatig roeren, dan beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg de safraan toe. Als de rijst bijna gaar is voeg dan de kurkuma toe.
-
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de st. jacobsmosselen. Schud regelmatig om. Voeg de boter toe. Strooi er wat piment d’espelette over.
Snijd de bosui in ringetjes. -
Verdeel de risotto en de mosselen over de borden en garneer met wat bosui.
-
ps. Heb je of kun je geen piment d’espelette vinden gebruik dan wat cayennepeper.