- 150 gr risottorijst
- 1 st ui
- 250 gr zeevruchten (uit de diepvries)
- 15 cl witte wijn
- 500 cl groentebouillon
- 1 el crème fraîche
- zout, peper
- boter
- olijfolie
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui. Ontdooi de zeevruchten in een zeef en laat deze goed uitlekken..
-
Verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de rijst toe en laat de rijst licht bakken en de olie opnemen. Voeg een scheutje bouillon toe. Laat rustig koken en laat de rijst de bouiloon opnemen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
-
Verwarm een klontje boter in een steelpan. Fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de zeevruchten toe. Laat een minuutje aanfruiten. Voeg dan de wijn toe. Laat inkoken tot de wijn geheel verdwenen is. Voeg dan de risottorijst toe en de crème fraîche. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel over de borden.