Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vis

Risotto met zeevruchten, paprika en doperwten

Risotto met zeevruchten, paprika en doperwten
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr risotto rijst (arborio)
  • 150 gr zeevruchten (diepvries)
  • 75 gr doperwten
  • 1 st rode paprika
  • 1 st kleine ui
  • 1 lt groentebouillon
  • 1 el paella kruiden
  • 1 kl kurkuma
  • 3 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak de paprika schoon en snijd deze eerst in repen en dan in blokjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de bouillon.

  2. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg de risotto rijst, paella kruiden en de kurkuma toe. Roer goed door elkaar en verhit nog 3 minuten.

  3. Voeg de paprikablokjes en 2 pollepels warme bouillon toe. Zodra de bouillon volledig is opgenomen voeg dan de volgende pollepel met bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Dit duurt een minuut of 20. (Je houdt bouillon over). Roer de risotto regelmatig door.

  4. Voeg de doperwten toe. Roer deze goed door de risotto.

  5. Voeg de zeevruchten toe. Roer goed door elkaar en laat nog een paar minuten zachtjes stoven zodat de zeevruchten warm worden.

    Wil je de risotto al dente hebben dan is deze nu klaar. Wil je meer bite, laat dan de risotto 5 minuten extra stoven.

    Verdeel de risotto over de borden.

Loading

Facebook Comments