- 150 gr rijstnoedels
- 2 ½ el kokosolie of olijfolie
- 25 ml sojasaus + 1 extra lepel
- 1 tl sriracha chilisaus
- 1 el bruine suiker
- ½ el geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr roerbak groenten naar keuze
- 200 gr kippendij
- 1 el maïzena
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de (wok)groenten naar keuze. Ik koos voor peultjes, broccoli en courgette. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kippendij in blokjes.
-
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel ze koud om het kookproces te stoppen. Giet er een klein beetje olie over om plakken te voorkomen.
-
Meng in een kommetje 25 ml sojasaus, de chilipasta, suiker, gember en de knoflook door elkaar.
-
Verhit in een hapjespan 1 el. olie en roerbak de groenten. Eenmaal aangebakken doe de deksel op de pan en laat nog 1 minuut bakken. Voeg de extra lepel sojasaus toe en roer goed door elkaar. Haal de groenten uit de pan en doe deze in een schaal.
-
Verhit de 1 el. van de olie en voeg de kip toe. Bestrooi deze met de maïzena. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de bereide saus toe aan de kip en schraap eventuele aanbaksels los. Kook i à 2 minuten om de saus wat in te laten dikken. Doe de kip en het grootste gedeelte van de saus over in de kom met groenten. (Laat ongeveer 1 eetlepel saus in de pan). Verhit de rest van de olie en bak de noedels tot ze lichtbruin zien.
-
Haal de pan van de warmtebron en voeg de inhoud van de kom toe aan de noedels en hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden.
1545 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag