- 150 gr rijstnoedels
- 2 ½ el kokosolie of olijfolie
- 25 ml sojasaus + 1 extra lepel
- 1 tl sriracha chilisaus
- 1 el bruine suiker
- ½ el geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr roerbak groenten naar keuze
- 200 gr kippendij
- 1 el maïzena
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de (wok)groenten naar keuze. Ik koos voor peultjes, broccoli en courgette. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kippendij in blokjes.
-
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel ze koud om het kookproces te stoppen. Giet er een klein beetje olie over om plakken te voorkomen.
-
Meng in een kommetje 25 ml sojasaus, de chilipasta, suiker, gember en de knoflook door elkaar.
-
Verhit in een hapjespan 1 el. olie en roerbak de groenten. Eenmaal aangebakken doe de deksel op de pan en laat nog 1 minuut bakken. Voeg de extra lepel sojasaus toe en roer goed door elkaar. Haal de groenten uit de pan en doe deze in een schaal.
-
Verhit de 1 el. van de olie en voeg de kip toe. Bestrooi deze met de maïzena. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de bereide saus toe aan de kip en schraap eventuele aanbaksels los. Kook i à 2 minuten om de saus wat in te laten dikken. Doe de kip en het grootste gedeelte van de saus over in de kom met groenten. (Laat ongeveer 1 eetlepel saus in de pan). Verhit de rest van de olie en bak de noedels tot ze lichtbruin zien.
-
Haal de pan van de warmtebron en voeg de inhoud van de kom toe aan de noedels en hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden.