- 100 gr pasta naar keuze. Ik gebruikte tagliatelle.
- 6 plakjes gerookte bacon in kleine stukjes gesneden
- 125 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 40 ml kippenbouillon of droge witte wijn
- ¼ tl Italiaanse kruiden
- 1 tl citroensap
- 1 tl bloem
- 1 tl Dijon mosterd
- 125 ml kookroom
- zout, peper
- geraspte Parmezaanse kaas en fijn gesneden peterselie voor de garnering.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Zodra de pasta gaar is giet deze af, maar bewaar wat van het kookvocht.
-
Bak de stukjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn op middelhoog vuur. Leg een velletje keukenpapier op een bord en lepel de spekjes uit de pan en leg ze op het bord.
-
Bak in het vet van de bacon de champignons gedurende 5-6 minuten. Roer af en toe om.
-
Voeg tegen het eind de knoflook toe en laat nog 30 sec. meebakken. Haal de champignons met de knoflook uit de pan en voeg het toe aan het bord met de bacon.
-
Voeg de bouillon (of de wijn) toe aan de pan samen met de Italiaanse kruiden, citroensap, bloem en de mosterd. Roer goed door elkaar met een garde tot het kookt.
-
Voeg de kookroom toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
-
Doe de bacon met de champignons terug in de pan. Laat even goed doorwarmen gedurende een paar minuten.
-
Voeg de gekookte pasta toe en meng door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout. Indien de saus wat te dik is geworden voeg dan wat kookvocht van de pasta toe en roer door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.