Dit makkelijke pasta gerecht gecombineerd met knoflook garnalen in een romige Cajun gekruide saus is heerlijk.
- 80 gr gedroogde tagliatelle
- 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 1½ el Cajun kruiden
- 1 el boter
- 1 st sjalot fijn gesnipperd
- ½ st paprika in blokjes gesneden
- 80 ml kippenbouillon
- 180 gr kookroom
- 30 gr Geraspte Parmezaanse kaas
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af als deze gaar is.
-
Smelt de boter in een ruime koekenpan en fruit de sjalot. Voeg na 2 minuten de paprikablokjes toe. Laat in totaal 5 minuten zachtjes bakken.
-
Droog de garnalen goed af en besprenkel deze met Cajun kruiden. Gebruik niet alles. Hou wat achter om later het hele gerecht op smaak te brengen. Voeg de garnalen toe aan de pan. Bak de garnalen 1½-2 minuten per zijde. Schep de inhoud van de pan in een kom.
-
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en schraap eventuele aanbaksels los. Laat tot de helft inkoken.
-
Voeg de kookroom toe en laat tot de helft inkoken. Roer regelmatig door.
-
Strooi de Parmezaanse kaas in de roomsaus. Laat deze smelten. Proef de saus en breng op smaak met Cajunkruiden.
-
Voeg het garnalen mengsel en de gekookte pasta toe. Meng goed door elkaar.
Verdeel over de borden.