Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta Saus Zuivel

Romige Cajun Kip met Pasta

Romige Cajun Kip met Pasta
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 70 gr tagliatelle
  • 200 gr kippendijfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el Cajun kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 gr tomaten
  • 125 ml kookroom
  • 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el peterselie fijn gehakt
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kip in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Ik had nog wat kerstomaatjes die ik hiervoor gebruikt heb. Rasp zo nodig de kaas en snijd de peterselie fijn.

  2. Zet een ruime pan water op met wat zout. Kook de pasta volgens aanwijzingen o de verpakking.

  3. Meng ⅔ van de Cajun kruiden met de kipreepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes aan alle kanten tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  4. Zet de warmtebron wat lager en verhit de boter. Fruit de knoflook gedurende 30 seconden.

  5. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.

  6. Voeg de kookroom toe en de rest van de Cajun kruiden. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng aan de kook.

  7. Voeg de gebakken kipreepjes en de tagliatelle toe en roer het geheel door elkaar.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.

768 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.