- 200 gr kipfilet
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kl tuinkruidenbouillonpoeder
- 200 ml tomatencoulis
- 50 ml crème fraîche
- 150 gr tagliatelle
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- 15 gr boter
- 1 el provençaalse kruiden
- 2 el geraspte emmentaler kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Is mij niet helemaal gelukt want vergeten de boter, het zout en de kaas klaar te zetten.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes. Los de tuinkruidenbouillonpoeder op in 50 ml warm water.
-
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom mooi bruin aan. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven vet. Voeg eventueel een klein scheutje olie toe. Zodra de ui glazig is voeg dan de kruidenbouillon, de provençaalse kruiden en de crème fraîche toe. Voeg de geraspte kaas toe en laat een minuut of 5 inkoken.
-
Voeg de tomatencoulis toe en roer goed door elkaar. Proef de saus en breng op smaak met wat peper en zout.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de kipblokjes toe aan de saus en laat deze nog even mee verwarmen.
-
Giet de pasta af. Verdeel de pasta met de saus over de borden.