- 100 gr tagliatelle of fettuccine pasta
- 2 el olijfolie
- 200 gr grote garnalen schoon gemaakt
- 2 teentjes knoflook
- ¼ tl gedroogde basiicum
- ¼ tl paprikapoeder
- ⅛ tl zout
- ⅛ tl chilivlokken
- 125 gr champignons in plakjes gesneden
- 125 ml kookroom
- 40 gr Parmezaanse kaas geraspt
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen toe. Bak een halve minuut en voeg dan de knoflook toe. Bak nog een halve minuut en keer de garnalen dan om.
-
Strooi de basilicum, paprika, chilivlokken en wat zout over de garnalen. Bak nog 1 – 2 minuten. Roer rebelmatig. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Zodra de pasta gaar is giet af, maar bewaar een kopje met pastawater.
-
Verhit de andere el. olijfolie in de koekenpan en bak de champignons tot ze wat zachter zijn en een mooi kleurtje hebben> Dit duurt zo'n 2 à 3 minuten.
-
Voeg de garnale toe aan de pan met champignons. Voeg gelijk de kookroom toe. Breng aan de kook. Verlaag daarna de warmtebron tot medium.
-
Voeg de helft van de kaas toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren. VOeg beetje bij beetje nog wat kaas toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Het kan zijn dat je niet alle kaas nodig hebt. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout toe. Indien de saus toch te dik is geworden voeg dan een beetje van het kookvocht van de pasta toe.
-
Voeg de gekookte pasta toe.
-
Roer het geheel goed door elkaar. Garneer eventueel met wat verse basilicum.
Verdeel over de borden.