Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Lunchgerechten Soep Soepen

Romige kip-champignonsoep

Romige kip-champignonsoep
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 250 gr champignons
  • 200 gr kippendijenfilet
  • ½ st ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 40 ml droge sherry
  • 80 ml crème fraîche
  • ½ el maïzena
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de selderij schoon, snijd het lelijke uiteinde er af en snijd in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kip in kleine blokjes.

  2. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is voeg dan de ui, selderij en knoflook toe, Bak dit 2-3 minuten.

  3. Voeg de champignons, rozemarijn en tijm toe. Bak dit zolang tot de champignons zacht zijn en gekrompen.

  4. Deglaceer de pan met de sherry. Voeg dan de kip, kippenbouillon wat zout en peper. Breng aan de kook. Zet dan het warmtebron wat lager en doe het deksel op de pan. Laat zachtjes stoven tot de kip gaar is. Dit duurt een minuut of 15.

  5. Meng de maïzena met de crème fraîche. Meng dit mengsel met de soep en laat de soep wat dikker worden. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

    Schenk de soep in kommen of borden.

Loading

Facebook Comments