- 2 st zalmmoten
- 2 el olijfolie
- zout, peper
- ½ st ui
- 1 teentje knoflook
- 350 ml tomatensaus of passata
- 1 kl tomatenpuree
- ½ tl gedroogde tijm
- 3 el kookroom
- 100 gr gedroogde spaghetti
- ½ st courgette
- 30 gr Geraspte Parmezaanse kaas
- 6 blaadjes basilicum
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
-
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
-
Snijd de courgette in slierten of gebruik een spiraalsnijder.
-
Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de zalm met de huidzijde naar boven. Keer hem na ongeveer 3 minuten om.
-
Voeg de courgette slierten de laatste 30 seconden van de kooktijd van de spaghetti toe.
-
Schuif de zalm naar één kant van de pan en fruit de ui gedurende 3 – 4 minuten tot deze zacht is. Roer af en toe door. Voeg de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee. Zodra de zalm gaar is verwijder het vel met behulp van een vork. Druk met behulp van een pollepel de zalm in stukjes.
-
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree en de tijm toe. Meng alles goed door en breng aan de kook en kook 2-3 minuten door.
-
Voeg de room toe en roer goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
-
Voeg de afgegoten spaghetti en courgette toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en de basilicum