- 2 moten zalm zonder vel
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 120 ml witte wijn
- 120 ml crème fraîche
- 1 el kappertjes
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- 100 gr tagliatelle
- zout, peper
- 2 el gehakte peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de peterselie klein.
-
Snijd de zalm in blokjes.
-
Verhit 1 lepel boter in een koekenpan en bak de zalm aan alle kanten. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
-
Verhit de andere lepel boter in de koekenpan. Zodra deze begint te bubbelen voeg dan de bloem toe. Roer goed door elkaar met behulp van een houten lepel. Laat dit een minuut bakken. Er ontstaat dan en roux. Voeg de wijn toe, roer goed door elkaar en laat tot de helft inkoken.
-
Voeg de crème fraîche, paprikapoeder, kappertjes, zout en peper toe. Meng goed door elkaar en laat aan de kook komen. Laat 3 minuten doorkoken.
-
Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
-
Voeg de zalm en de pasta toe aan de pan met saus. Roer door elkaar. Mocht de saus te dik zijn voeg dan wat van het pasta kookwater toe. Laat aan de kook komen en meng goed door elkaar.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.