- 5 st tomaten
- 5 st eieren
- 1 blikje tonijn
- 1 st sjalot
- basilicum
- bieslook
- 2 el olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- zout
-
Doe de boodschappen en zet alles klaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel deze af met koud water.
-
Snijd de tomaten in blokjes.
-
Pel de eieren en snijd deze in blokjes en doe deze bij de tomatenblokjes.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in niet al te kleine stukjes. Snijd de bieslook en de basilicum fijn. Snipper het sjalotje en voeg de azijn en olie toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zet minimaal 1 uur in de koelkast voor het serveren. Proef voor het serveren en breng op smaak met wat zout.
-
Dit recept is heel goed te combineren met de tomaat, gevuld met een salade van macedonische groenten. https://www.fijne-recepten.nl/voorgerechten/tomaat-gevuld-met-salade-van-macedonische-groenten/