Met deze Sappige Gehaktballetjes in een Aziatische Kerriesaus heb je een heerlijke maaltijd.
- 200 gr rundergehakt
- ½ el sojasaus
- snufje zwarte peper
- ½ tl geraspte gember
- ½ teentje knoflook fijn gesneden
- 1 st lenteui fijn gesneden
- ⅓ st los geklopt ei
- 1½ el panko
- 1 el zonnebloemolie
- ½ tl kurkuma
- ¼ tl chinees 5 kruiden poeder
- ½ el kerriepoeder
- 1½ teentje knoflook fijn gesneden fijn gesneden
- 80 ml kippenbouillon
- 80 ml runderbouillon
- 80 ml melk
- ½ st ui grof gesneden
- ½ st rode paprika in stukjes gesneden
- 1 tl rietsuiker/lichte basterdsuiker
- 1 tl citroensap
- 1 el maïzena
- 2 el water
- 1 kop rijst
- 2 st eieren half zacht gekookt (6 minuten)
- chilivlokken
-
Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom toe en meng goed door elkaar. Is het mengsel te vochtig voeg dan nog wat pank toe. Vorm balletjes ter grote van een walnoot.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Keer regelmatig voorzichtig om zodat ze niet breken. Haal de balletjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de kurkuma, 5 kruiden poeder, kerriepoeder en knoflook toe aan de pan en laat even bakken gedurende een halve minuut. Voeg de kippen-, runderbouillon en de melk toe. Roer het geheel door elkaar en voeg dan de gehaktballetjes weer toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in water met een beetje zout. Kook de eieren.
-
Voeg de stukken ui en paprika toe en laat 5 minuten meekoken. De ui en paprika moetn nog wel knapperig blijven
-
Voeg de suiker en citroensap toe. Meng goed door elkaar. Proef de saus en voeg eventueel wat meer suiker en/of citroensap toe.
Maak een papje van de maïzena en het water. Voeg beetje voor beetje toe tot de saus de door jou gewenste dikte heeft.
Verdeel de rijst over de borden en schep de gehaktballetjes met de saus erover. Garneer met wat chilivlokken en de doormidden gesneden eieren.