Hoofdgerechten Vlees

Saucisse de Toulouse met Tagliatelle

Saucisse de Toulouse met Tagliatelle
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st Saucisse de Toulouse of saucijsjes
  • 100 gr tagliatelle
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl tijm
  • plukjes peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de saucijsjes in stukken van ongeveer 3 cm.

  2. Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de stukjes saucijs aan alle kanten zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Haal ze daarna uit de pan en bewaar op een bordje. Dek af met aluminium folie.

    Kook de tagliatelle volgens aan wijzingen op de verpakking in gezouten water.

  3. Fruit de ui samen met de knoflook, tijm, paprika, zout en peper. Roer het geheel door elkaar.

  4. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe. Verlaag de warmtebron en laat wat inkoken. Als er weinig vocht bij de tomatenblokjes zit voeg dan wat vocht van de tagliatelle toe.

  5. Voeg de stukjes saucijs toe en laat deze nog even mee opwarmen gedurende een minuut of 10. Voeg de tagliatelle toe en de plukjes peterselie. Roer goed door elkaar. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments