- 2 st gepaneerde varkens schnitzels
- 2 el olijfolie
- 2 el roomboter
- 100 gr spekblokjes
- ½ st ui gesnipperd
- 250 gr champignons schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 1 el bloem
- 100 ml groenten bouillon
- 100 ml kookroom
- ¼ tl gedroogde tijm
- 1 el peterselie gesneden
- zout, peper
-
Verhit op middelhoog vuur 1 el boter in een koekenpan. Bak de spekblokjes met de ui tot de spekblokjes goudbruin zijn.
-
Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee totdat ze hun vocht gaar afgeven en beginnen te kleuren.
-
Verhit in een andere koekenpan de olijfolie en bak de schnitzels rustig aan om en om tot ze gaar zijn.
-
Voeg de andere helft van de boter toe en laat deze smelten.
-
Zodra de boter gesmolten is voeg dan de bloem toe. Roer het geheel goed door elkaar. De bloem en de boter worden zo een roux.
-
Voeg de bouillon en de room toe. Roer goed door elkaar. Verlaag de warmtebron. Laat het geheel zachtjes koken gedurende een minuut of 15 zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de schnitzel met de champignonsaus over de borden en garneer met de peterselie.