- 1 st kleine ui gesnipperd
- 1 el zonnebloemolie
- 1½ st paprika in blokjes diverse kleuren
- 1 teen knoflook gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
- 1 el bloem
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl hete paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 180 ml kippenbouillon
- 1 tl citroensap
- ½ tl honing of suiker
- zout, peper
- 2 st schnitzels (gepaneerd)
- 2 el zonnebloemolie
-
Verhit de 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten mee tot ze wat zachter zijn geworden.
-
Voeg de 2 soorten paprikapoeder toe en roer dit door het mengsel. Laat een minuutje meebakken zodat zij hun smaakstoffen kunnen afgeven.
-
Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat deze een minuutje meebakken zodat de bloem kan garen en de tomatenpuree ontzuurt. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer regelmatig door. De saus zal indikken door de bloem. Voeg het citroensap en de suiker of honing toe. Roer goed door elkaar. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.
-
Verhit in een andere koekenpan de 2 el. olie en bak de schnitzels aan beide kanten tot ze gaar zijn.
Verdeel de schnitzels met de saus over de borden.