Groenten Hoofdgerechten Vlees

Schnitzel met Zigeunersaus

Schnitzel met Zigeunersaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Duits
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st kleine ui gesnipperd
  • 1 el zonnebloemolie
  • st paprika in blokjes diverse kleuren
  • 1 teen knoflook gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
  • 1 el bloem
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl hete paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 180 ml kippenbouillon
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl honing of suiker
  • zout, peper
  • 2 st schnitzels (gepaneerd)
  • 2 el zonnebloemolie
Instructies
  1. Verhit de 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten mee tot ze wat zachter zijn geworden.

  2. Voeg de 2 soorten paprikapoeder toe en roer dit door het mengsel. Laat een minuutje meebakken zodat zij hun smaakstoffen kunnen afgeven.

  3. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat deze een minuutje meebakken zodat de bloem kan garen en de tomatenpuree ontzuurt. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer regelmatig door. De saus zal indikken door de bloem. Voeg het citroensap en de suiker of honing toe. Roer goed door elkaar. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.

  4. Verhit in een andere koekenpan de 2 el. olie en bak de schnitzels aan beide kanten tot ze gaar zijn.

    Verdeel de schnitzels met de saus over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.