Hoofdgerechten Vis

Schol met piment d’espelette en citroenboter

Schol met piment d’espelette en citroenboter
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st schol
  • 4 el bloem
  • 1 tl piment d'espelette
  • 1 tl zout
  • 1 tl tijm
  • citroensap
  • 70 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de peterselie fijn.

  2. Doe de bloem op een bord en meng met de piment d'espelette, zout en tijm.

  3. Haal de schollen door het bloemmengsel en schud het teveel aan bloem eraf.

  4. Verhit 20 gr. boter en de olie en bak de schollen aan beide kanten tot ze gaar zijn en een mooi bruin kleurtje hebben. Haal de schollen uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en blus af met citroensap.

    Verdeel de schollen over de borden en bedruip ze met de citroenboter. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments