Echine de porc à la concassée de tomate
- 2 st schouderkarbonade
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 1 kl tijm (gedroogd)
- 1 st laurierblad
- 1 st augurk in kleine blokjes gesneden
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- zout, peper
-
Bestrooi beide kanten van de karbonades met wat peper en zout. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur en bak de karbonades aan beide kanten aan tot ze een kleurtje hebben. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
-
Voeg de knoflook toe aan de pan en fruit deze een halve minuut. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de tijm, laurier en de augurkenblokjes toe. Roer goed door elkaar. Voeg wat zout en peper toe en laat een beetje inkoken.
-
Voeg de karbonades weer toe aan de pan en schep er de saus over. Laat op laag vuur een half uur zachtjes sudderen.
Verdeel de karbonades over de borden en schep er de saus over.
Geef er frites of b.v. tagliatelle bij.