Schouderkarbonade op zijn napolitaans
Hoofdgerechten Pasta Vlees

Schouderkarbonade op zijn napolitaans

Schouderkarbonade op zijn napolitaans

Schouderkarbonade op zijn napolitaans
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 305 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr schouderkarbonade
  • 250 gr champignons
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 st citroen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cl rode wijn
  • 10 cl kalfsjus
  • olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 tl suiker
  • zout
  • peper
  • 1 kl fijn gesnipperde peterselie
Instructies
  1. Snijd een stukje van de steel af van de champignons en veeg eventuele aarde af met een stukje keukenpapier. Snijd ze daarna in vieren.

  2. Pel en snipper de tenen knoflook. Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Doe de champignons in de pan en bak ze met wat zout en peper. Zet het vuur lager en voeg de oregano, knoflook, de tomatenblokjes, suiker, de kalfsjus en de cayennepeper toe. Laat zachtjes inkoken.

  3. Zet nog een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak de karbonades aan beide zijden 2 minuten. Snijd de citroen doormidden en knijp uit boven de karbonades. Zet het vuur wat lager en bak de karbonades nog 5 minuten aan elke kant.

  4. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Deglaceer de pan met de wijn. Schraap de aanbaksel los met een houten lepel. Voeg dit toe aan de pan met de saus.

  5. Verdeel de karbonades en de saus over de borden en geef er bv. spaghetti bij. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments