- 200 gr kippendijfilet
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl korianderzaad
- ¾ tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ¼ tl kurkuma
- ½ tl zout
- ⅛ tl peper
- 2 el olijfoloe
- sap van ¼ citroen
- ¼ st rode ui
- ½ st rode paprika
- ½ st gele paprika
- 1 kop bloemkoolrijst
- paar blaadjes kropsla
- 6 st kerstomaatjes
- ½ st komkommer
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Pel en snipper de knoflook.
-
Meng in een zip-lock zak de kip, knoflook, komijn, koriander, paprikapoeder. kurkuma, zout, per en 1 el olijfolie. Masseer de ingrediënten goed door elkaar. Sluit de zak en leg deze minimaal 1 uur in de koelkast. Ik let deze 8 uur marineren.
-
Verwarm de oven voor op 180° boven en onder warmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de overtollige marinade van de kip en leg deze aan de rand van het bakblik. Bak de kip gedurende 15 minuten in de oven.
-
Haal de bakblik uit de oven maar zet de oven niet uit! Leg de groenten in het midden van het bakblik en de bloemkoolrijst aan de andere zijde. Sprenkel de rest van de olie over de bloemkoolrijst. Zet het bakblik terug in de oven en bak het geheel nog 20 minuten. Snijd intussen de blaadjes sla klein. Snijd de komkommer in plakjes en de kerstomaatjes door midden. Haal het bakblik uit de oven. Snijd de kip in plakjes. Verdeel de bloemkoolrijst en de groenten over de borden samen met de sla, komkommer en de tomaatjes. Leg hier de plakjes kip op.