- 2 st sliptongen schoongemaakt
- 400 gr asperges geschild
- 1 st citroen
- 25 gr boter
- peper, zout
- handje rucola
- 50 gr boter
- 5 el peterselie fijn gesneden
-
Zet een pan op met de asperges in licht gezouten water. Laat 5 minuten koken en haal ze dan uit de pan met een schuimspaan. Leg ze op keukenpapier.
-
Bestrooi de sliptong met zout en peper en wat citroensap. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten gedurende een minuut of 5 per kant, afhankelijk van de grootte.
-
Grill de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben.
-
Maak intussen de peterseliesaus door de boter te smelten in een steelpannetje en de peterselie toe te voegen.
-
Verdeel de asperges over de borden. Leg daarop een sliptongetje. Verdeel de saus over de borden en garneer met de rucola.