- 2 st sliptong
- 2 el boter
- peper, zout
- 1 st ei
- 1 el Dijon mosterd
- 25 cl zonnebloemolie
- 2 st augurken
- 1 el kappertjes
- 3 cl witte wijnazijn
- 1 st sjalot
- ½ bosje bieslook
- 1 tl gedroogde kervel
- zout en witte peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Snij de bieslook fijn. Snijd de augurken in kleine stukjes. Hak de kappertjes fijn. Snijd de kop van de sliptongen af. Knip met een keukenschaar de zijgraatjes eraf. Spoel de vis onder koud stromend water schoon. Dep de vis droog.
-
Splits het ei. Je gebruikt alleen de dooier. Meng in een ruime kom de dooier met de mosterd.
Roer met een garde, in een dun straaltje, de olie door het ei-mosterdmengsel. Breng op smaak met witte peper, zout en de azijn. Voeg dan de augurkenstukjes, de kappertjes, bieslook, ui en de kervel toe.
Tip: Roer steeds dezelfde kant op. Zo heb je minder kans dat de saus in de schift gaat.
-
Smelt in een koekenpan de boter op middelhoog vuur. Bestrooi de vis aan beide zijden met zout en peper. Bak de sliptong aan beide zijden. Ongeveer 5 minuten per kant.
-
Verdeel de vis over de borden. Schep de saus deels over de vis en wat er naast.
Serveer b.v. met doperwten.