Geroerbakte Kippendij – Ontdek het geheim van malse kip, net als van de Chinese afhaal.
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 st kleine ui in halve ringen
- 100 gr winterwortel julienne gesneden
- 1 el sojasaus
- 2 el rijstwijn
- 2 el arachideolie
- 1 stengel lente-ui in ringetjes gesneden
- 1 el maïzena
- 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl. knoflookpuree
-
Meng de kip met de sojasaus, knoflook, maïzena en 1 el. rijstwijn. Laat een kwartiertje marineren.
-
Verhit 1 el. olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip rondom tot deze gaar is. Baktijd is ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de rest van de olie toe. Zodra deze heet is voeg dan de ui en de wortel toe en bak deze tot de wortel wat zachter is geworden.
-
Voeg de kip en de lente-ui en bak deze nog even op hoog vuur. Besprenkel deze met de rest van de rijstwijn. Zet de warmtebron uit en verdeel het gerecht over de borden.